Проект „Огледало за родители“

Експертът

Надежда Михайлова е майка на четири деца. Практичните ѝ съвети ще ви насочват към подходящи решения на конкретни задачи в родителското ежедневие.

От 2010 година работи като „треньор“ – професионален серифициран коуч към ICF (Международната коуч федерация). Инициатор е на първата за България програма на Erickson International: „The Art & Science of Coaching Program“.

Поредица за любопитни родители

Можем ли да избираме какви родители да бъдем?
Какъв родител съм в очите на моите деца, моя партньор и моите родители?

Сред морето от съвети за самоусъвършенстване в интернет ние всеки ден търсим отговорите на своите въпроси. Но когато става дума за родителството и проблемите, свързани с него, сме особено внимателни, защото, от една страна, не признаваме нашата безпомощност, а от друга страна, не искаме да приемем чужди съвети.

Въпреки всичко обаче ние чувстваме нуждата от помощ

Възможно е някой да има същия проблем и да е получил помощ. Какъв родител съм според огледалото ми за самооценка – тревожен и настръхнал, амбициозен и дисциплиниращ, спокоен и либерален или критикуващ и тираничен? Успявам ли изобщо да кажа, да покажа и да внуша на детето си онова, което е истински важно за него?

В поредицата „Огледало за ротители“ широкия спектър от теми е свързан с родителството и дава отговори на въпросите за:

  • страховете
  • дисциплината
  • нежността
  • детските манипулации
  • смислените разговори
  • семейните игри

Десет пъти ще имате възможност да погледнете в “Огледало за родители”. В темите всеки ще може да види проблема за отговорността при възпитаването и отглеждането на децата от различен ъгъл.